Onze geschiedenis

Wij zijn George en Helen Reemer-Bouter. Op deze pagina beschrijven wij in het kort hoe ons kermisbedrijf is ontstaan. Hier kunt u lezen dat onze families al vele decennia lang als kermisexploitanten heel Nederland bezoeken.

In 1919 ging de overgrootvader van George, L. Janvier met een stoomcarroussel en lunapark de kermissen af. Zijn dochter Lena trouwde in 1943 met George Lodewijk Reemer. Zij kregen één dochter en vier zonen. In 1952 hebben zij de stoomcarroussel verkocht aan de Efteling, waar deze nog altijd (wel in andere kleuren) in gebruik is. Zij zijn verder op de kermissen met het lunapark blijven reizen.

Hun oudste zoon Tonny trouwde in 1968 met Marietje Knubben en ging reizen met een autoscooter. In 1969 kregen zij een zoon, George jr. Later kregen Tonny en Marietje nog een dochter. Zij hebben ook nog enige tijd met een lunapark rond gereisd.

De overgrootvader van Helen, P. van Griensven reisde begin vorige eeuw met een Theater. Eén van zijn zoons, Johan van Griensven trouwde in 1942 met Mien Glimmerveen en samen exploiteren zij verschillende zaken op de kermis o.a kijkwerk en een fotoschietsalon.Hun oudste dochter Henny kreeg in 1969 een dochter, Helen en in 1977 werd er een fotoschietsalon gekocht en zette ook Henny de familiegeschiedenis als kermisexploitant voort. Toen Helen van school af kwam, werd er een kleine speelwagen gekocht waar verschillende spelletjes geëxploiteerd in werden.

 

In 1989 ontmoette, George Helen (of was het andersom?).  In ieder geval was het op een kermis in Puttershoek waar zij allebei stonden. George zat achter de kassa van de autoscooter en Helen stond in de speelwagen. Het toeval wil, of was het de speling van het lot, dat zij enkele weken later weer bij elkaar stonden in Hilvarenbeek. Na wat avondjes uit krijgen zij in september 1989 verkering en al gauw begonnen zij samen in de wintermaanden de Dordtsche Gebakkraam. De oliebollenkraam stond op een grasveld in de wijk Stadspolders in Dordrecht.

 

 

 

In 1992 kocht George een speelwagen met jackpotautomaten en ging daar de kermissen mee af. In diezelfde winter werd de kleine speelwagen verkocht en een grote speelwagen gekocht. In deze wagen begon Helen de lijntrek/bussensport. In 1993 gingen George en Helen samenwonen en reisden zij samen met de speelwagen en de jackpot door Nederland.

 

           

In 1995 werd een nieuwe gebakkraam gebouwd en verhuisde de winterstaandplaats naar het parkeerterrein van het winkelcentrum de Bieshof (van Eesterenplein) in de wijk Stadpolders te Dordrecht, waar hun kraam nog steeds iedere winter te vinden is.

Op 14 februari 1996 trouwden George en Helen en verkochen eind 1996 de jackpot. De ouders van Helen stoppen met reizen en George en Helen namen de fotoschietsalon van hen over. Dat maakt het reizen wel makkelijker, want er zijn wel veel kermissen die met beide zaken bezocht worden.

Op 20 januari 1997 werd dochter Romy geboren, op wie zij allebei erg trots op zijn. Zij blijven met zijn drietjes de kermissen bezoeken met hun zaken. In 2004 werd er nog een zaak gekocht, de Lucky Duck. een container die zij eerst opnieuw laten beschilderen. Eén zijde is zelfs beschilderd met een foto van Romy.

De speelwagen en de schietsalon zijn in 2005 opnieuw gedecoreerd. De fotoschietsalon is een aantal jaren geleden verkocht en de oliebollenkraam is zowel aan de buitenkant als de binnenkant weer helemaal opnieuw gedecoreerd en verbouwd naar de eisen van deze tijd.